Doğukan E. Merhaba dün aldığım kulaklık bugün elime ulaştı sıfır kapalı kutu çok memnun kaldım. .Emeklerinden dolayı teşekkür ederim. Ürün kaliteli ve tavsiye ederim. Cahit S. Makul bir kargo süresinin sonunda ürün arçelik servis tarafından getirildi ve kuruldu. Gönül Sokağa teşekkür ediyorum. Umarım her müşteri benim gibi memnun kalır. Ekrem B. Hızlı Teslimat Bir günde kurulum yapıldı. İlgili mağazayı tavsiye ederim. Gurcan S. Arçelik Bulaşık Makinesi 18:27 de sipariş açtırdım. Ertesi gün 15:35 de calisir durumda teslim aldım. İlgi, hizmet kalitesi ve güven. Hemde harika bir fiyata. Teşekküler Gonulsokak.com. Hasan Y. Çok memnun kaldık. Aşama aşama bizi bilgilendirildik. Fatura bilgisi ödemeyi yapar yapmaz arama yapıp mail adresine yönlendirildi. Güvenilir bir adres teşekkür ederiz. Yusuf B. Hızlı Kargo Güvenilir Adres Her şey İçin Teşekkür Ederim. Murat K. Ürünler zamanında teslim oldu iletişim harika bu ürünler bu fiyata başka sitede yok gönül rahatlığıyla alabilirsiniz herkese tavsiye ederim. Uğur Ö. Güvenilir Marka Kaliteli bir ürün, Arçelik olması yaygın servis ağı ve yedek parça temini açısından çok önemli. Uzun yıllar kullanacağım bir ürün. Kübra A. Teşekkür ederim. Fırınım geldi tereddüte kaldım ama çok beğendim. Selin S. Teşekkürler. Makina 4 günde İstanbul’a teslim edildi. Makinayı indirimle aldım başta tereddüt etmemize rağmen hiçbir sorun yaşamadık. Satın almada yardımcı olan Gönül Sokak ve Arçelik servisine teşekkürler.
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Arçelik Buzdolabı Arıza İşaretleri ve Anlamları (ÇÖZÜMLÜ)

27-03-2024 09:37
Arçelik Buzdolabı Arıza İşaretleri ve Anlamları (ÇÖZÜMLÜ)

Arçelik buzdolabınız varsa ve herhangi bir arıza işaretiyle karşılaştığınızda nasıl bir çözüm yolu ilerlemeniz gerektiğini bilmeyebilirsiniz. Bunun için sizlere Arçelik buzdolabı arıza işaretlerinden söz edeceğiz. Arçelik buzdolabı arıza kodları ünlem işareti ve daha fazlası için sahip olmanız gereken bilgileri sıralayacağız.

Evinizdeki en önemli beyaz eşyalardan birisi olan buzdolapların karşılaşılan bazı yaygın hatalar olabilmektedir. Bu arızaları simgeleyen bazı işaretler vardır. Bu işaretlerin ne olduğunu ve ne ifade ettiğini öğrenmek için okumaya devam edin!

Arçelik Buzdolabı Arıza İşaretleri Nelerdir

Arçelik Buzdolabı Arıza İşaretleri Nelerdir?

Arçelik buzdolabı arıza işaretlerinin her birinin bir anlamı vardır. Bu işaretlerden yola çıkarak buzdolabınızın ne arızasının olduğunu öğrenebilir ve buna göre bir çözüm bulabilirsiniz.

Bu yazıda da sizlere Arçelik buzdolabı arıza kodlarından bahsedeceğiz. Böylelikle karşınıza çıkan ya da çıkabilecek arıza işaretlerine göre bir yol izleyebileceksiniz. İşte en yaygın olarak karşılaşılan Arçelik buzdolabı arıza işaretleri ve anlamları...

Arçelik Buzdolabı Arıza Kodları Ünlem İşareti

Arçelik Buzdolabı Arıza Kodları Ünlem İşareti

En sık karşılaşılabilen Arçelik buzdolabı arıza işaretlerinden birisi de ünlemdir. Arçelik buzdolabı arıza kodları ünlem işaretinin anlamı yüksek sıcaklık uyarısıdır.

Yani buzdolabınızda ünlem işaretiyle karşılaştıysanız bu durum buzdolabınızın sıcaklığının normalden fazla arttığı ifade eder. Genel olarak bu işaretle karşılaşma nedenlerinden bazıları şunlardır:

  • Uzun süreli elektrik kesintilerinde oluşan yüksek sıcaklık
  • Buzdolabının kapağı açık kaldığında oluşan yüksek sıcaklıklar

Bu durumla karşılaştığınızda yapmanız gereken ilk olarak yiyeceklerinizi kontrol edip, ona göre bir yol izlemenizdir. Sonrasında ünlem işaretini ekrandan kaldırmak için yapmanız gerekenlere bakabilirsiniz. Ünlem işaretini ekrandan kaldırabilmek Arçelik buzdolabınızın modeline göre farklılık gösterebilir. Ancak genelde şu şekilde:

  • Arçelik buzdolabınızın dijital ekranında "çan, zil, çizgi tuşları, alarm off" tuşlarından herhangi birisi varsa, bu tuşa bir saniye kadar basmanız yeterlidir.
  • Arçelik buzdolabınızın dijital ekranı yoksa ve ya ekran iç kısımdaysa bir tuşa basmanız gerekmiyor. Hataları giderdikten sonra buzdolabınız soğuduğunda, yani kullandığınız normal sıcaklığa geldiğinde ünlem işareti gidecektir.

Arçelik buzdolabı kodları ünlem işareti hatası bu şekilde kolayca giderilecektir. Buzdolabınızın modeline göre en net sonuca ulaşmak için kullanım kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

Arçelik Buzdolabı Arıza Kodlarından E4 Arızası

Bir diğer sık karşılaşılan Arçelik buzdolabı arıza işaretlerinden birisi de E4 arızasıdır. Bu ifadeyi ekranınızda gördüğünüzde arızanın dondurucu ya da rezitans arızası olduğunu bilmelisiniz. Dondurucu kısımdaki evapotör sensörü arızalandıysa ya da rezitans kısmı arızalandıysa bu hata ile karşılaşacaksınızdır.

Bu hatayı çözmek için yapmanız gereken Arçelik servisini aramaktır. Teknik destek almadan önce resetleme işlemini deneyebilirsiniz. Bunun için sizlere ayrıca yazmış olduğumuz Arçelik buzdolabı resetleme yazısını okuyabilir ve adımları izleyerek buzdolabınızı resetleyebilirsiniz. Resetleme işleminden sonra da aynı hata ile karşılaşıyorsanız yapmanız gereken teknik destek almaktır.

A1 Arızası

Arçelik buzdolabı arıza kodlarından birisi de A1 arızasıdır. A1 arızası buzdolabınızın sorun yaşadığını gösteren bir koddur. Eğer bu arıza işaretiyle karşılaştıysanız yapmanız gereken buzdolabınızı fişten çıkartıp, bir süre bekleyip geri takmaktır.

Buzdolabınızın kapısında sorun olmadığından emin olmalısınız. Buzdolabının içerisindeki ürünler kapağın kapanmasını da engelliyor olabilir. Buzdolabı kapısı gevşemişse ya da tam kapanmadıysa bu arıza ile karşılaşma ihtimaliniz yüksektir. Kap

Aynı hatayı almaya devam ediyorsanız, buzdolabınızı dijital ekrandan buzdolabınızı resetlemektir. Arçelik buzdolabınızı resetlemek için kullanım kılavuzunuzu da inceleyebilirsiniz.

B2 Arıza Kodu

Arıza durumlarında B2 arıza koduyla da karşılaşabilirsiniz. Bu durum buzdolabının içerisinden su birikintisi olduğu anlamına gelir. Buzdolabının içerisindeki fazla suyu temizlemeniz gerekir. Arçelik buzdolabı arıza işaretlerinden olan B2 arıza kodunu düzeltmek için yapmanız gereken buzdolabının arkasında yer alan drenaj hortumunu kontrol etmektir.

Drenaj hortumunu temizledikten sonra b2 arıza kodu gidebilir. Bir diğer sebep de donmuş buzlardır. Donmuş buzu çözüp, suyun buzdolabından gittiğinden emin olmalısınız. Ancak hala bu hatayla karşı karşıya kalırsanız, profesyonel destek almanız önemli olacaktır.

S7 Arıza Kodu

Arçelik buzdolabında karşılaşabileceğiniz bir hata da S7 kodudur. Bunun anlamı sistem arızasıdır. Kompresör 24 saat çalıştığı halde dondurucu kısmı 0 dereceye ulaşmadığında bu hata ile karşılaşmanız mümkündür.

İlk etapta bu sorunu çözebilmek için yapmanız gereken buzdolabınızı sıfırlamaktır. Fişi tak çıkar yaparak ve ya buzdolabınızın modeline göre dijital ekranından sıfırlama gerçekleştirebilirsiniz. Genel olarak bu işlemden sonra arıza kodu ortadan kalkacaktır. Ancak sorun devam ediyorsa, profesyonel destek almak durumunda olabilirsiniz.

Arçelik Buzdolabı Arıza Resetleme

Arçelik Buzdolabı Arıza Resetleme

Arçelik buzdolabı arıza işaretleri için sizlere en sık karşılaşılanları sıraladık. Bunların çözümlerini aktardık. Ancak hala sorun çözülmediyse buzdolabınızı resetlemeyi düşünebilirsiniz. Genel arızaları çözümlemek için resetleme işlemi çoğu zaman işe yaramaktadır. Arçelik Buzdolabı Arıza Resetleme işlemiyle sorunu çözebilirsiniz.

Buzdolabınızın kullanım kılavuzunu inceleyerek resetleme yapabilirsiniz. Bunun dışında fiş tak - çıkar yaparak ya da dijital ekranınızdan reset işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlem sonrasında hala arıza işaretleriyle karşılaşıyorsanız teknik destek almanız gerekebilmektedir.

Arçelik Buzdolabı İşaretleri

Arçelik buzdolabı işaretlerinden yola çıkarak buzdolabınızdaki arızaları da tahmin edebilirsiniz. Genel olarak en bilindik Arçelik buzdolabı işaretlerinden bahsedeceğiz.

Temizleme Sembolü

Buzdolabınızın temizlenmesi gerektiğinde buzdolabınızda temizleme sembolü çıkabilmektedir. Bu sembol genellikle fırça veya sünger sembolü olarak karşınıza çıkar. Bu temizlik işlemi genellikle buzdolabının içindeki su haznesi veya buzdolabının içindeki hava filtresinin temizlenmesi gerektiğinde ortaya çıkar. Buzdolabınızın iç ve dış temizliğini yapmanız gerekmektedir.

Sebze ve Meyve İşareti

Bazı Arçelik buzdolaplarında sebze meyve, süt ürünleri, ev ve balık gibi ürünleri simgeleyen işaretler oluyor. Bunlar soğutucu bölmesindeki ürünlere özel tasarlanmış bölümleri ifade etmekte.

Bu bölgelere göre ürünleri yerleştirmeniz için tasarlanmıştır. Bu bölgelerdeki sıcaklıklar ürünlere özel olarak ayarlanır ve ürünlerinizin daha uzun ömürlü saklanmasını sağlar. Bu yerleri verimli kullanmak için ürünlerinizi belirtilen yerlerde muhafaza etmeye özen gösterebilirsiniz.

Sıcaklık Sembolü

Buzdolabının iç veya dış kısmında bulunan sıcaklığı ifade eden sembol yanıp yanıp söndüğünde bazı arızaları ifade edebilir. Buzdolabının sıcaklığı ile ilgili sorunları işaret edebilir. Anormal sıcaklık değişiklikleri veya bu bahsi geçen göstergenin yanıp sönmesi, soğutma sistemiyle ilgili bir arızaya işaret edebilir.

Sorunu çözmek için reset işlemi yapabilirsiniz. Sonrasında buzdolabınız fabrika ayarlarına dönecektir. Fabrika ayarına gelen buzdolabınızın ısısını tekrar ayarlayarak kullanabilirsiniz.

Arçelik buzdolabında ünlem işareti nasıl gider? Arıza işaretlerinin anlamları neler artık biliyorsunuz. Sizin daha önce karşılaştığınız Arçelik buzdolabı arıza işaretleri neler? Sorunu nasıl çözdünüz? Yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz! 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.